Peptonics patenterade intimrengöring ska säljas i 293 Apoteketbutiker

Peptonic Medical AB (publ) (”Peptonic”) meddelade idag att företagets patenterade intimtvätt, VagiVital Moisturizing V Cleanser, kommer att finnas till försäljning i 293 Apoteketbutiker i Sverige.

”VagiVital Moisturizing V Cleanser är mer än bara en intimtvätt då den också återfuktar, balanserar pH och inte stör den ömtåliga intima mikrofloran. Det är mycket glädjande att Apoteket ser detta och nu börjar sälja vår förebyggande intimtvätt i sina fysiska butiker. Avtalet är ytterligare ett bevis på att vårt unika helhetskoncept Diagnostisera, Behandla och Förebygga attraherar både slutkunder och distributionskanaler”, säger Peptonics Sverigechef Fanny Falkman Grinndal.

Den globala marknaden för intimrengöring är cirka 1,2 miljarder USD på konsumentnivå, och växer med en årlig takt på cirka 3,5%. Något förenklat utgörs marknaden av tvål och oljor. Med tvål finns det en risk att störa den vaginala mikrofloran, vilket kan leda till torrhet och vaginalinfektioner, och med oljor finns det en utmaning att rena vattenlösliga föroreningar. Peptonics intimrengöring är positionerad mitt emellan.

Baserat på företagets kliniskt bevisade vaginalgel och en nordisk botanisk olja tillåter VagiVital Moisturizing V Cleanser rengöring av både vatten- och oljelösliga föroreningar. Till skillnad från tvålar klarar Peptonics intimtvätt detta utan ytaktiva ämnen, vilket också är anledningen till att Peptonics produkt är patenterad och inte stör den känsliga mikrofloran. VagiVital Moisturizing V Cleanser återfuktar även intimområdet och rekommenderas av gynekologer.

VagiVital Moisturizing V Cleanser kommer att finnas i Apotekets butiker i februari 2024, och avtalet gäller distribution i 293 av Apotekets fysiska butiker.

För ett år sedan hade vi en produkt distribuerad via Apotekets fysiska butiker och från februari nästa år har vi fyra, vilket visar på ett stort och växande intresse för vår portföljstrategi från detaljhandelskanaler och konsumenter”, säger Peptonic Medicals VD Erik Sundquist. 

Den ökade distributionen av produkter via Apoteket beräknas tillföra cirka 1–1,2 MSEK i årlig omsättning för Peptonic Medical i Sverige.