Peptonics Lunette® och Peak Performance releasar Menstruationskoppfodral för moderna kvinnliga äventyrare

Peptonic Medical AB (publ) meddelar idag att dess helägda dotterbolag Lune Oy Ltd har tecknat ett marknadsföringssamarbetsavtal med det svenska företaget Peak Performance.

I syfte att lyfta det tabubelagda ämnet menstruationer, går de skandinaviska varumärkena Peak Performance och Peptonic-ägda Lunette® samman för en speciell lansering på den internationella kvinnodagen. I sina gemensamma ansträngningar för att stärka kvinnor och skapa ändamålsenliga och hållbara produkter, lanserar de nu ett desinfektionsfodral för menskoppar för att ta med sig på vandringar och utomhusäventyr.

Formad av hållbart och lufttätt rostfritt stål, desinficeras koppen ordentligt genom att ta bort locket och pintringen och sedan sätta koppfodralet på en eld för att koka. Genom en clip-on-funktion är den lätt att fästa på resten av din utrustning, vilket gör den perfekt för långa äventyr. Designad för moderna kvinnliga banbrytare, ger den möjlighet till flerdagars äventyr på berget.

Menstruationer är fortfarande är ett tabuämne i samhället, Lunette® och Peak Performance vill inleda en öppen dialog kring menstruationer och hur det begränsar kvinnor i vardagen, inte minst vad gäller friluftsrelaterade aktiviteter.

Det gemensamma samarbetet inkluderar marknadsföringsaktiviteter kring Lunettes® menskoppsfodral och att söka feedback från konsumenter om produkten. Att utforska fler innovationer kring hållbara och periodrelaterade produkter utomhus stödjer Peptonic Medicals tillväxtagenda för att kontinuerligt hitta nya lösningar för att förbättra kvinnors hälsa.

Erik Sundquist, VD
Telefon: + 46 722 49 90 43
E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se


OM Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt nystartat företag inom medicinteknik, dedikerat till att forska och utveckla banbrytande produkter inom kvinnohälsoområdet och förbättra tillgången till dessa produkter på en global skala.

Företaget grundades 2009 och producerar nu sitt eget utbud av intima hälso- och välmåendeprodukter under varumärket Vagivital och är även moderbolag till Lune Group Oy Ltd och Peptonic Medical Israel Ltd. Gruppen är hem för ett holistiskt utbud av produkter som har hög tillförlitlighet hos experter och är älskade av kunder. Peptonic Medicals aktie handlas på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm sedan 2014.