Peptonic tecknar distributionsavtal med UCC gällande Lunette för den australiska marknaden

Peptonic Medical (publ) meddelade idag att man tecknat ett distributionsavtal med UCC för den australiska marknaden. Avtalet avser 5 artiklar i sortimentet från Lunette.

UCC grundades 1996 och distribuerar en bred portfölj av konsumentprodukter till detaljhandel i Australien och Nya Zeeland. Produkterna sträcker sig från teknik till egenvårdsprodukter. UCC konkurrerar genom att erbjuda detaljhandeln en helhetslösning som genererar både räckvidd och förbättrad varumärkeskännedom. Exempel på varumärken UCC distribuerar är Childs Farm, Duracell och Energizer.

UCC breddar nu sitt egenvårdssortiment genom att lägga till Lunette Menstrual Cup, Lunette®️ Cup Cleanser, Lunette®️Cup Wipes, Lunette®️ Intimate Wipes och Lunette®️ Intimate Cleanser.

  • Lunette®️ Menstrual Cup är en mönsterskyddad, hållbar och högkvalitativ menskopp för att hantera menstruation. Lunette®️ rekommenderas av 99% av sina användare.
  • Lunette®️ Cup Cleanser är en organisk, vegansk och parabenfri kopprengöring, som utgör ett perfekt komplement till Lunette®️ Menstrual Cup.
  • Lunette®️ Cup Wipes är din lösning att göra rent koppen när vid resa eller när rinnande rent vatten inte finns tillgängligt.
  • Lunette®️ Intimate Cleanser har utvecklats för att ge fukt samtidigt med rengöring. Rengöringen är pH-balanserande och ger fräschör på ett skonsamt sätt.
  • Lunette®️ Intimate Wipes innehåller nordisk lingonfröolja och erbjuder omedelbar fräsch känsla. Våtservetterna är biologiskt nedbrytbara.

– Vi är mycket inspirerade av möjligheten att utveckla Lunette®️ som varumärke vidare i Australien. Vi ser det som ett erbjudande som passar den australiska marknaden perfekt, efterfrågan på hållbara lösningar är stark. Vi kommer att bygga vidare på den värdefulla varumärkesplattform som redan finns, säger Peter Kemsley, VD på UCC.

– Lunette®️ var en av de första menskopparna att erhålla försäljningsgodkännande av TGA, den australiska motsvarigheten till läkemedelsverket. Varumärket Lunette®️ är väl etablerat i Australien, som historiskt sett varit en viktig marknad för Lunette®️. Med en stark lokal partner som UCC ser vi väldigt goda möjligheter att ta vår affär i Australien till nästa nivå, säger Erik Sundquist, VD på Peptonic Medical.

En första order om 3 000 enheter har erhållits för leverans redan i innevarande kvartal. En större order förväntas under kvartal två.

Denna information är sådan som PEPTONIC Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-02-28 21:17 CET.

Erik Sundquist, VD
Telefon: + 46 722 49 90 43
E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se


Om Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicintekniska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnohälsa. Peptonic lanserade första produkten, VagiVital®️ AktivGel, mot vaginal atrofi, i juli 2018. I april 2021 lanserades VagiVital®️ Moisturizing V Cleanser, en återfuktande och förebyggande intimtvätt. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm.

Sedan augusti 2020 ingår Lune Group Oy Ltd. som ett helägt dotterbolag i Peptonic Medical. Bolaget grundades 2005 med affärsidén att leda en lättsam mensrevolution i en positiv anda via patenterade menskoppar. Bolaget utvecklas nu till att gå i täten inom hållbart, intimt välmående.

I oktober 2021 förvärvades samtliga tillgångar från det israeliska bolaget Common Sense Ltd. Common Sense har utvecklat unika och patenterade självtester som med hög precision diagnosticerar bakteriell vaginos respektive fostervattenavgång.