Peptonics distributionsavtal med GMS Healthcare Group utökas med fler produkter

Peptonic Medical AB (publ) meddelade idag att distributionsavtalet med GMS Healthcare Group i Förenade Arabemiraten nu utökas med ytterligare tre VagiVital®-produkter.

”Det är mycket glädjande att vi nu utökar samarbetet med GMS Healthcare Group. När vi förvärvade israeliska CommonSense såg vi i fostervattensläckagetestet en unik innovationshöjd som också skulle kunna föra med sig ytterligare produkter när vi skrev avtal med partners. Det här viktiga utökade avtalet är ett mycket bra exempel på detta”, säger Erik Sundquist, VD på Peptonic Medical.

Under tredje kvartalet 2022 tecknade Peptonic ett exklusivt distributionsavtal med GMS Healthcare Group gällande Peptonics patenterade fostervattensläckagetest i Förenade Arabemiraten. 

Efter att framgångsrikt ha lanserat testet i Förenade Arabemiraten under första kvartalet 2023 vill GMS Healthcare Group nu utöka samarbetet med Peptonic Medical. Ett exklusivt tilläggsavtal har tecknats för följande produkter:

  • VagiVital VS Pro, en vårdanpassad variant av Peptonics patenterade test för vaginala infektioner.
  • VagiVital AktivGel, för behandling mot vaginal atrofi
  • VagiVital Moisturizing V Cleanser, en återfuktande intimrengöring

”GMS Healthcare har ett sätt att arbeta med utbildning och service i vår kärnaffär som vi upplever väldigt värdefullt”, säger Erik Sundquist

”Vi startade vårt partnerskap med Peptonic kring bolagets patenterade fostervattensläckagetest. Vi är mycket glada att nu utöka samarbetet med fler produkter från Peptonics innovativa portfölj kring kvinnohälsa”, säger Bishnu Bahadur Adhikari, VD på GMS Healthcare Group.

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Om GMS Healthcare Group

GMS är ett bolag inom life science som importerar och distribuerar medicintekniska produkter och kosttillskott. Visionen är att erbjuda förbättrad hälsa genom import och distribution av innovativa och högkvalitativa internationella produkter. Teamet består av läkare, farmaceuter och nutritionister där service och utbildningstjänster till kunder är en viktig del av framgången. Bolaget grundades 2015. 

Om Peptonic Medical AB

Peptonic är ett svenskt innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicinska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnohälsa. Peptonic har delat upp sin verksamhet i två affärsområden; Medical Consumer och Lifestyle Consumer. Affärsområdet Medical Consumer är baserat på kliniskt bevisad intim egenvård efter principen diagnostisera, behandla, förebygga. Området utgör bolagets huvudfokus och säljs under varumärket VagiVital. Affärsområdet Lifestyle Consumer består av livsstilsprodukter med huvudfokus på hållbara menstruationsprodukter och säljs under varumärket Lunette. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm.