Peptonic breddar sortimentet under varumärket Lunette®, nordiska växtextrakt gör under för underlivet

Peptonic Medical (publ) (“Peptonic” eller “Bolaget”) meddelade idag att två nya produkter kommer att lanseras under varumärket Lunette®.

Lunette, med kvinnlig ledning och grundare, skapade revolutionerande och nordiskt designade menskoppar redan för 15 år sedan. Nu tas viktiga steg för att utveckla Lunette till ett mer holistiskt, innovativt och ledande varumärke inom området intimvård. Två nya spännande produkter, båda baserade på nordiska växtextrakt, kommer börja säljas under sommaren.

Lunettes växande, unika och naturliga sortiment möjliggör daglig intimvård både i hemmet och på språng. De nya produkterna innehåller naturliga ingredienser som är skonsamma för huden så väl som för underlivets känsliga miljö. Lunette Intimate Cleanser är tvålfri och återfuktar genom en kombination av en kliniskt beprövad gel och nordisk botanisk olja. Lunette Intimate Wipes är 100% biologiskt nedbrytbara / komposterbara våtservetter, perfekt för inte bara det intima området utan hela kroppen. De innehåller allantoin och lingonfröolja.

Lunette Intimate Cleanser:

  • Tvålfri
  • pH-balanserad och hormonfri
  • Fri från parfym och färgämnen
  • Kombinerar en kliniskt beprövad gel och en nordisk botanisk olja
  • Vegansk
  • Fungerar perfekt att resa med, 100 ml tub som till 55% har tillverkats av återvunnen plast

Lunette Intimate Wipes:

  • För känslig hud
  • Återfuktar med allantoin och lingonfröolja
  • För omedelbar fräsch känsla
  • 50 våtservetter per förpackning

Med breddningen av portföljen under varumärket tar Lunette spets i en växande marknad för intimvård baserad på naturliga växtextrakt. Lunette, som grundades 2005 av Heli Kurjanen, har genom sitt outtröttliga fokus på kvalitet, säkerhet, hållbarhet, tillgänglighet och inkludering under lång tid varit ett ledande menskoppsföretag. Genom partners inom välgörenhet över hela världen har Lunette donerat över 30 000 menskoppar till behövande. Nu inleds en spännande resa med breddning av produkterbjudande under ett varumärke som åtnjuter stort förtroende bland sina kunder. Alla Lunettes produkter är högkvalitativa och tillverkas i Finland och Sverige.

Sedan juni 2020 ägs Lunette av PEPTONIC Medical AB, en annan pionjär inom kvinnohälsa.

Kontakt
Erik Sundquist, VD
Telefon: + 46 722 49 90 43
E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Denna information är sådan information som Peptonic Medical AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 maj 2021.


Om Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning kring och utveckling av läkemedel och medicintekniska produkter inom området kvinnohälsa. Vår vision är att erbjuda säkra och effektiva behandlingar för kvinnospecifika sjukdomar och medicinska tillstånd. Peptonic Medical lanserade VagiVital® i juli 2018. Detta är en hormonfri produkt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet. I bolagets utvecklingsprogram finns även Vagitocin® – en produkt som innehåller oxytocin för behandling av vaginal atrofi. Utvecklingen av Vagitocin® har lagts på is i väntan på ny information avseende oxytocinets verkningsmekanism i denna indikation. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com, kortkod: PMED) i Stockholm.

Sedan augusti 2020 ingår Lune Group Oy Ltd. som ett helägt dotterbolag i Peptonic Medical -koncernen. Lune Group Oy Ltd. är ett företag grundat av Heli Kurjanen år 2005. Företagets affärsidé är att leda en lättsam mensrevolution i en positiv anda. Bolaget har genom att fokusera på hållbar utveckling, miljöfrågor och främjande av sexualhälsa utvecklats till att gå i täten för menskoppsföretagen. Lunette® menskoppar är ett alternativ till engångsmensskydd och håller i flera år. Företaget har återförsäljare i 50 länder och säljer via sin webbshop Lunette-produkter till över 100 länder. Lune Group har i USA dotterbolaget Lune North America Inc. Lunette® menskoppar är designade, tillverkade och förpackade i Finland. Mer information om Lunette® får du genom att besöka https://se.lunette.com/.