Peptonics patentansökan godkänns i USA som första land

Peptonic Medical AB (publ) informerade idag om att dess patentansökan för intimtvätten VagiVital Moisturizing V Cleanser kommer att godkännas i USA 20 juni 2023, detta enligt information från USPTO (United States Patent and Trademark Office).

“Det här är ett viktigt steg för att öka vår attraktionskraft hos distributionspartners och konsumenter i USA”, säger Erik Sundquist, VD på Peptonic Medical

Den globala marknaden för intimrengöring är ca 1,2 miljarder USD och växer med ca 3,5% på årsbasis. Något förenklat utgörs marknaden av tvål respektive oljor. Med tvål finns en risk att störa den vaginala mikrofloran, vilket kan leda till torrhet och infektioner, med oljor finns en utmaning att få bort fettlösliga orenheter. Peptonics intimtvätt är positionerad däremellan. Baserad på bolagets kliniskt bevisade vaginalgel och en nordisk botanisk olja möjliggör VagiVital Moisturizing V Cleanser rengöring av både vatten- och fettlösliga orenheter utan att störa mikrofloran. Peptonics intimtvätt återfuktar samtidigt intimområdet och rekommenderas av gynekologer.

”Intimtvätten är en viktig del av vårt koncept diagnostisera, behandla och förebygga. Då produkten återfuktar samtidigt som den möjliggör rengöring utan att störa mikrofloran verkar den förebyggande. Patentgodkännandet blir ett utmärkt verktyg för oss att tydligare differentiera vårt erbjudande i marknaden”, säger Erik Sundquist

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Om Peptonic Medical AB

Peptonic är ett svenskt innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicinska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnohälsa. Peptonic har delat upp verksamheten i två affärsområden: ”Medical Consumer” och ”Lifestyle Consumer”. Affärsområdet ”Medical Consumer” bygger på kliniskt bevisad intim egenvård och utgör bolagets huvudfokus och säljs under varumärket VagiVital. Affärsområdet ”Lifestyle Consumer” består av livsstilsprodukter med fokus på hållbara mensskydd och säljs under varumärket Lunette. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm. Mer information om Peptonic Medical finns på www.peptonicmedical.se.