Peptonics nya VagiVital® Moisturizing V Cleanser lanseras i Kronans Apoteks fysiska butiker

Peptonic Medical (publ) (“Peptonic” eller “Bolaget”) meddelade idag att Kronans Apotek lanserar Peptonics nya VagiVital® Moisturizing V Cleanser i 236 av sina fysiska butiker.

Kronans apotek har beslutat att ta upp VagiVital Moisturizing V Cleanser i sitt butikssortiment. Produkten kommer att lanseras i 236 av Kronans butiker med en kampanj som startar 19/5. Lanseringen är en del av Kronans Apoteks ökade satsning på intimvård där VagiVital® är ett prioriterat varumärke.

– Det är väldigt glädjande med Kronans satsning och att VagiVital® som varumärke är prioriterat i denna satsning. Det visar att det finns ett stort intresse både kring vår nya Cleanser och ytterligare produkter under vårt varumärke, säger Erik Sundquist, VD i Peptonic.

Kontakt
Erik Sundquist, VD
Telefon: + 46 722 49 90 43
E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Denna information är sådan information som Peptonic Medical AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 maj 2021.


Om VagiVital® Moisturizing V Cleanser

VagiVital® Moisturizing V Cleanser är en unik kombination av VagiVital Aktivgels noggrant framforskade formulering (för behandling av torra slemhinnor i slidan) och mild svensk rapsolja. Cleansern är mjukgörande, pH-balanserande och helt fri från tvål, parfym samt parabener. VagiVital® Moisturizing V Cleanser passar kvinnor i alla åldrar och går utmärkt att kombinera med VagiVital Aktivgel för en god intimhälsa.

Om Peptonic Medical

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av produkter inom området kvinnohälsa. Visionen är att erbjuda säkra, effektiva och hållbara produkter som förbättrar kvinnors livskvalitet och välmående. Peptonic Medical lanserade första produkten VagiVital® AktivGel i juli 2018. Detta är en hormonfri produkt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet.

Sedan augusti 2020 ingår Lune Group Oy Ltd. som ett helägt dotterbolag i Peptonic Medical AB. Lune Group Oy Ltd. grundades 2005. Företagets affärsidé är att leda en mensrevolution i en positiv anda. Bolaget har genom att fokusera på hållbar utveckling, miljöfrågor och främjande av sexualhälsa utvecklats till en ledande aktör inom området. Lunette® menskoppar är ett alternativ till engångsmensskydd och håller i flera år. Mer information om Lunette® https://se.lunette.com/.