Peptonic vinner skiljedom i Kina

Peptonic Medical AB (publ) meddelade idag att en skiljedomstol i Kina har dömt till Peptonics fördel i tvisten med Yuanjia Biotechnology Co., Ltd.

I november 2020 och februari 2021 levererade Peptonic Medical varor till Yuanjia Bio i Kina till ett totalt värde om 406 000 EUR (ca 4.4 MSEK). Yuanjia Bio betalade dock aldrig för varorna. Som en följd avslutade Peptonic distributionsavtalet med Yuanjia Bio i augusti 2021 och lämnade in en skiljedomsansökan mot sin tidigare partner till en kinesisk domstol.

Domstolen har nu dömt till Peptonic Medicals fördel och beordrat Yuanjia Bio att betala den utestående skulden till Peptonic. 

Skiljedomsförfarande i Kina innebär att den lokala parten blir personligt ansvarig för skulder eller krav som beslutas av domstolen. Det innebär att sannolikheten ökar för att svaranden accepterar skiljedomen och betalar den utestående skulden.

”Det här är goda nyheter för oss.  Vi behöver dock fortfarande driva in skulden, men med ett domstolsbeslut till vår fördel ökar våra chanser att lyckas avsevärt. Detta är en viktig framgång då den även visar att vi kan försvara Peptonic och våra produkter i utmanande situationer”, säger Erik Sundquist, VD för Peptonic Medical.

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Om Peptonic Medical AB

Peptonic är ett svenskt innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicinska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnohälsa. Peptonic har delat upp verksamheten i två affärsområden: ”Medical Consumer” och ”Lifestyle Consumer”. Affärsområdet ”Medical Consumer” bygger på kliniskt bevisad intim egenvård och utgör bolagets huvudfokus och säljs under varumärket VagiVital. Affärsområdet ”Lifestyle Consumer” består av livsstilsprodukter med fokus på hållbara mensskydd och säljs under varumärket Lunette. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm. Mer information om Peptonic Medical finns påwww.peptonicmedical.se.