Peptonic utser Albert Lindgren till CFO

Peptonic Medical AB (publ) meddelar idag att Albert Lindgren har utsetts till Chief Financial Officer (CFO) och medlem av koncernledningen. Han tillträder tjänsten den 21 oktober 2023.

I samband med rekryteringen av Albert Lindgren inrättas CFO-rollen som en ny heltidstjänst på Peptonic. Albert Lindgren kommer att rapportera till VD Erik Sundquist. 

 ”Albert har en gedigen bakgrund från att ha arbetat med finansfrågor i en internationell miljö i en expansiv fas. Det är erfarenheter som kommer väl till pass för oss nu givet våra tillväxtplaner för de kommande åren. Peptonic befinner sig i ett spännande skede där vi ser ett stort intresse för våra produkter inom kliniskt bevisad intim egenvård från flera ledande internationella partners och distributörer”, säger Erik Sundquist, VD för Peptonic.  

”Genom förestående fusion med Pharmiva blir vi ett både större och starkare bolag och förbättrar våra förutsättningar ytterligare varför också en förstärkt ekonomifunktion behövs. Vi ser fram emot att få hälsa Albert välkommen till Peptonic”, fortsätter han.

Albert Lindgren kommer närmast från Viaplay där han haft olika ledande roller inom finansfunktionen sedan 2016, bland annat som VP Head of Finance Commercial och senast som VP Finance Continental Europe. Han har också erfarenhet från Deloitte som konsult inom Business Process Solutions. Albert har en kandidatexamen i ekonomi från Lunds universitet och en magisterexamen i Economics & Business Administration från Copenhagen Business School. 

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Om Peptonic Medical AB

Peptonic är ett svenskt innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicinska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnohälsa. Peptonic har delat upp verksamheten i två affärsområden: ”Medical Consumer” och ”Lifestyle Consumer”. Affärsområdet ”Medical Consumer” bygger på kliniskt bevisad intim egenvård och utgör bolagets huvudfokus och säljs under varumärket VagiVital. Affärsområdet ”Lifestyle Consumer” består av livsstilsprodukter med fokus på hållbara mensskydd och säljs under varumärket Lunette. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm. Mer information om Peptonic Medical finns påwww.peptonicmedical.se.