Peptonic Medical utnämner av Mikael Svensson till General Manager i USA

Peptonic Medical AB (publ) (”Peptonic” eller ”företaget”) meddelar om utnämningen av Mikael Svensson, en strategisk och operativ ledare, till positionen som General Manager USA.

Mikael Svensson har en dokumenterad historia av framgångsrika affärs- och operativa ledarskapsroller i Nordamerika och globalt. Han kommer närmast till Peptonic från Good Science Beauty där han tjänstgjorde som Chief Operations Officer. Tidigare har Mikael Svensson haft internationella ledarroller med företag som Johnson & Johnson, Q-Med och Merz.

”Vi är mycket glada att få välkomna Mikael Svensson till Peptonic Medical för att leda våra kommersialiseringsaktiviteter i USA för att bidra till en fortsatt snabb tillväxt i vårt företag”, säger Johan Inborr, VD för Peptonic. ”Mikaels strategiska perspektiv och operativa erfarenhet från hans 15 år i USA kommer att vara oerhört värdefullt när vi lanserar våra innovativa produkter och utökar vårt fotavtryck i USA.”

Mikael Svensson säger: ”Jag är glad att gå med i en organisation som har åtagit sig att utveckla säkra och effektiva produkter för den 19 miljarder dollar stora marknaden för kvinnors intima hälsa, samtidigt som bolaget nu upplever en snabb tillväxt och röner stort intresse. Jag tror starkt på potentialen för varumärkena VagiVital® och Lunette® i USA och jag känner mej privilegierad att leda den kommersiella utvecklingen i USA framöver. ”

För mer information, kontakta:
Johan Inborr, VD
Mobil: +46 708 853 893
E-post: johan.inborr@peptonicmedical.se

Denna information är sådan information som Peptonic Medical AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 februari 2021.


Om Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning kring och utveckling av läkemedel och medicintekniska produkter inom området kvinnohälsa. Vår vision är att erbjuda säkra och effektiva behandlingar för kvinnospecifika sjukdomar och medicinska tillstånd. Peptonic Medical lanserade VagiVital® i juli 2018. Detta är en hormonfri produkt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet. I bolagets utvecklingsprogram finns även Vagitocin® – en produkt som innehåller oxytocin för behandling av vaginal atrofi. Utvecklingen av Vagitocin® har lagts på is i väntan på ny information avseende oxytocinets verkningsmekanism i denna indikation. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.se, kortkod: PMED) i Stockholm.

Sedan augusti 2020 ingår Lune Group Oy Ltd. som ett helägt dotterbolag i Peptonic Medical -koncernen. Lune Group Oy Ltd. är ett företag grundat av Heli Kurjanen år 2005. Företagets affärsidé är att leda en lättsam mensrevolution i en positiv anda. Bolaget har genom att fokusera på hållbar utveckling, miljöfrågor och främjande av sexualhälsa utvecklats till att gå i täten för menskoppsföretagen. Lunette® menskoppar är ett alternativ till engångsmensskydd och håller i flera år. Företaget har återförsäljare i 50 länder och säljer via sin webbshop Lunette-produkter till över 100 länder. Lune Group har i USA dotterbolaget Lune North America Inc. Lunette® menskoppar är designade, tillverkade och förpackade i Finland. Mer information om Lunette® får du genom att besöka https://se.lunette.com/.