Peptonic Medical lanserar VagiVital V cleanser

Peptonic Medical AB (publ) (‘Peptonic’ eller ‘Bolaget’) meddelar idag om lansering av en egenutvecklad intimtvätt – VagiVital V cleanser – som är både skonsam och återfuktande.

Cleansern är en unik kombination av VagiVital Aktivgels noggrant framforskade formulering (för behandling av torra slemhinnor i slidan) och mild svensk rapsolja. Den är mjukgörande, pH-balanserande och helt fri från tvål, parfym samt parabener. VagiVital V cleanser passar kvinnor i alla åldrar och går utmärkt att kombinera med VagiVital Aktivgel för en god intimhälsa.

– Vi är stolta över att lansera ytterligare en produkt som främjar kvinnlig underlivshälsa. Vår V cleanser är ett utmärkt komplement till VagiVital Aktivgel, som har kliniskt bevisad effekt mot torra slemhinnor. VagiVital V cleanser ger möjlighet till skonsam rengöring av känsliga underliv, säger Johan Inborr, VD på Peptonic Medical som står bakom VagiVital.

VagiVital V cleanser har utvärderats i en testgrupp som fått pröva produkten inför lanseringen. Hela 95% upplevde att de kände sig återfuktade efter användning i 14 dagar och lika många kunde tänka sig att rekommendera produkten till en vän.

– En cleanser med återfuktande egenskaper har saknats på marknaden och vi ser att det finns en stor efterfrågan. Det gör mig både stolt och glad att vi nu kan erbjuda en egenutvecklad cleanser för att tillmötesgå denna efterfrågan, säger Nikolina Spolén, produktchef på Peptonic Medical.

VagiVital V cleanser kostar 129 kr och finns att köpa på www.vagivital.se.

För mer information, kontakta:
Johan Inborr, VD
Mobil: +46 708 853 893
E-post: johan.inborr@peptonicmedical.se

Denna information är sådan information som Peptonic Medical AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 mars 2021.


Om Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning kring och utveckling av läkemedel och medicintekniska produkter inom området kvinnohälsa. Vår vision är att erbjuda säkra och effektiva behandlingar för kvinnospecifika sjukdomar och medicinska tillstånd. Peptonic Medical lanserade VagiVital® i juli 2018. Detta är en hormonfri produkt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet. I bolagets utvecklingsprogram finns även Vagitocin® – en produkt som innehåller oxytocin för behandling av vaginal atrofi. Utvecklingen av Vagitocin® har lagts på is i väntan på ny information avseende oxytocinets verkningsmekanism i denna indikation. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com, kortkod: PMED) i Stockholm.

Sedan augusti 2020 ingår Lune Group Oy Ltd. som ett helägt dotterbolag i Peptonic Medical -koncernen. Lune Group Oy Ltd. är ett företag grundat av Heli Kurjanen år 2005. Företagets affärsidé är att leda en lättsam mensrevolution i en positiv anda. Bolaget har genom att fokusera på hållbar utveckling, miljöfrågor och främjande av sexualhälsa utvecklats till att gå i täten för menskoppsföretagen. Lunette® menskoppar är ett alternativ till engångsmensskydd och håller i flera år. Företaget har återförsäljare i 50 länder och säljer via sin webbshop Lunette-produkter till över 100 länder. Lune Group har i USA dotterbolaget Lune North America Inc. Lunette® menskoppar är designade, tillverkade och förpackade i Finland. Mer information om Lunette® får du genom att besöka https://se.lunette.com/.