Lunette har vunnit Klarnas tillväxtpris

Peptonic Medical (publ) informerade idag att helägda dotterbolaget Lune Group Oy har vunnit Klarnas tillväxtpris i kategorin Små Företag.

Lunette valdes ut bland över 300 nominerade från Finland tillsammans med Oura, Weekendbee och Almada. Totalt var det 16 vinnare från 4 olika länder. Priset omfattar totalt 18 MSEK, som kommer att delas mellan vinnarna som ett marknadsföringsstöd i Klarnas kanaler.

”Tidigt 2022 tecknade Lunette ett långsiktigt leverantörsavtal med FN. Lunette har sedan tidigare en lång historia av att arbeta med att stödja utvecklingsländer och få bort vad som kallas för mensfattigdom. Lunette är en klar vinnare i kategorin småföretag.”, säger Klarna i sin motivering

I Klarna Growth Awards nominerades e-handlare från Sverige, Finland, Danmark och Norge i fyra kategorier: Hållbarhet, Stigande Stjärna, Innovation och Små Företag. Priserna består av skräddarsydda tillväxtpaket värda totalt cirka 18 miljoner kronor, inklusive årliga prenumerationer på influencer marketing-plattformen APPRL, Klarnas jämförelsetjänst Klarna Comparison Service (CSS), annonsering i Klarnas app och en unik möjlighet att använda Virtual Shopping ( tidigare Hero) ingår. Vinnarna utsågs av juryn bestående av Country Lead, CMO David Sandström, Fashion Director Emilia de Poret och Head of Social Shopping Adam Levene.

– De senaste åren har vi gjort ett bra jobb med att försöka förstå var och hur vi bäst kan hjälpa våra handlare att nå sina mål. Å ena sidan ser vi nu till att konsumenterna, det vill säga våra återförsäljares kunder, erbjuds hållbara och anständiga betalningar. Å andra sidan påskyndar vi återförsäljarnas tillväxt med våra marknadsföringstjänster. Med Klarna Growth Awards hoppas vi kunna inspirera, engagera, informera samt ge handlare optimala verktyg för tillväxt, säger Jesper Eriksson, Country Lead, Klarna Sverige.

– Vi är oerhört stolta över denna utmärkelse, och vi ser fram emot att accelerera vår onlineverksamhet med nya Klarna-verktyg samt att sprida vår vision om säkra och hållbara perioder till en större publik, säger Heli Kurjanen, grundare och VD för Lunette.

Erik Sundquist, VD
Telefon: + 46 722 49 90 43
E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se


OM Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt nystartat företag inom medicinteknik, dedikerat till att forska och utveckla banbrytande produkter inom kvinnohälsoområdet och förbättra tillgången till dessa produkter på en global skala.

Företaget grundades 2009 och producerar nu sitt eget utbud av intima hälso- och välmåendeprodukter under varumärket Vagivital och är även moderbolag till Lune Group Oy Ltd och Peptonic Medical Israel Ltd. Gruppen är hem för ett holistiskt utbud av produkter som har hög tillförlitlighet hos experter och är älskade av kunder. Peptonic Medicals aktie handlas på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm sedan 2014.