Doz Apotek tar in Vernivia i 51 av 70 Butiker

Peptonic Medical AB (publ) (“Peptonic”) meddelar idag att Doz Apotek kommer att inkludera bolagets produkt Vernivia mot bakteriell vaginos i sortimentet i 51 av deras 70 fysiska butiker runt om i landet.

Vernivia kommer att finnas tillgänglig i de utvalda 51 butikerna från och med februari 2024.

”Det är mycket glädjande att Doz Apotek inkluderar vår produkt Vernivia i sortimentet hos merparten av sina butiker. Detta markerar en viktig framgång för både kvinnors hälsa och vår närvaro på marknaden. Vi ser fram emot ett fruktbart samarbete med Doz Apotek och att fortsätta bidra till bättre hälsa för kvinnor”, säger Fanny Falkman-Grinndal, Business Manager Nordics, Peptonic Medical.

Vernivia vaginal mousse behandlar effektivt bakteriell obalans i vaginan, så kallad bakteriell vaginos, och lindrar snabbt illaluktande flytningar inom 12 timmar. Vernivia är enkel att använda, återställer pH-balansen och verkar genom att efterlikna slidans eget immunförsvar.

Vid behandling med Vernivia stimuleras tillväxten av laktobaciller, vars produktion av mjölksyra utgör en viktig del av slidans naturliga försvar mot bakterie-och svampinfektioner. Effekten är kliniskt bevisad och likvärdig med receptbelagd antibiotika.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fanny Falkman Grinndal, Business Manager Nordics

Telefon: +46 70-196 17 97

E-post: fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se

Om PEPTONIC Medical AB

Peptonic Medical AB är ett innovativt svenskt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av unika medicinska behandlingar inom området intim kvinnohälsa. Under varumärket VagiVital®️ omfattar produktportföljen behandlingar för olika tillstånd, såsom vaginal atrofi, bakteriell vaginos och urinvägsinfektioner. De kliniskt testade produkterna adresserar den växande efterfrågan på intim självvård inom affärskonceptet Diagnostisera, Behandla, Förebygga. Sverige fungerar som referensmarknad för att underlätta geografisk tillväxt i samarbete med lokala distributörer. USA är den största marknaden sett till försäljning. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, med ett försäljningskontor i New York, NY, och en FoU-enhet i Caesarea, Israel. Peptonic Medical har också ett helägt dotterbolag, Lune Oy, i Finland, med fokus på hållbara periodprodukter som säljs under varumärket Lunette®️ (www.lunette.com). Företagets aktier är noterade på www.spotlightstockmarket.com sedan 2014.