Apotek Hjärtats fysiska butiker inleder försäljning av Peptonics VagiVital® AktivGel

Peptonic Medical (publ) meddelade idag att Apotek Hjärtat inleder försäljning av bolagets ledande intimvårdsprodukt VagiVital® AktivGel i de flesta av sina fysiska butiker, med start i maj.

VagiVital® AktivGel är en behandling mot vaginal atrofi och var den första produkten som Peptonic lanserade i kategorin intimvård. Peptonic avser att vara en ledande aktör inom kliniskt bevisad intim egenvård, och där det syns en tydlig trend att människor vill ta ett större ansvar för sin egen hälsa med kliniskt bevisade egenvårdsprodukter. 

”Behovet av och intresset för VagiVital® AktivGel fortsätter att växa, och vi är glada att Apotek Hjärtat nu väljer att ta in vår produkt också i sina butiker. Det här innebär att vi stärker vår ställning på den viktiga svenska hemmamarknaden”, säger Erik Sundquist, VD för Peptonic Medical. 

VagiVital® AktivGel säljs sedan tidigare via samtliga svenska apoteksaktörers nätapotek samt i alla kedjors fysiska butiker med undantag av Apotek Hjärtat. Marknaden för den här typen av behandlingar växer med cirka 10% per år. Under 2022 växte VagiVital® AktivGel i Sverige med mer än +50% jämfört med 2021 och ökade sin marknadsandel väsentligt, en tillväxt som också ligger till grund för Apotek Hjärtats beslut att nu ta in VagiVital® AktivGel i cirka 300 av sina närmare 400 fysiska butiker, som utgör knappt 30% av det totala antalet fysiska apotek i Sverige. 

”Att distributionen nu utökas till merparten av Apotek Hjärtats fysiska apotek är ett viktigt och betydande steg för en fortsatt snabb försäljningstillväxt och ökad distribution av Peptonics produkter på den viktiga hemmamarknaden i Sverige”, säger Erik Sundquist.

Denna information är sådan som PEPTONIC Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-04-12 08:45 CET.

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Om Peptonic Medical AB 

Peptonic är ett svenskt innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicinska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnohälsa. Peptonic har delat upp sin verksamhet i två affärsområden; Medical Consumer och Lifestyle Consumer. Affärsområdet Medical Consumer är baserat på kliniskt bevisad intim egenvård och utgör bolagets huvudfokus och säljs under varumärket VagiVital®. Affärsområdet Lifestyle Consumer består av livsstilsprodukter med huvudfokus på hållbara menstruationsprodukter och säljs under varumärket Lunette®. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm.