Peptonic tecknar exklusivt avtal gällande VagiVitals självtest för upptäckt av fostervattenläckage med Savyon Diagnostics i Israel

Peptonic Medical AB (publ) (”Peptonic”) meddelade idag att bolaget har tecknat ett exklusivt avtal gällande VagiVitals självtest för upptäckt av fostervattenläckage med Savyon Diagnostics (”Savyon”) för den israeliska marknaden.

VagiVital AL är Peptonics patenterade självtest som gör det möjligt att upptäcka läckande fostervatten under graviditeten vid upplevt oidentifierat vätskeläckage.

”Behovet av och intresset för VagiVitals fostervattenstest fortsätter att växa, och vi är glada för detta viktiga avtal med Savyon. Tack vare deras starka ställning gällande distribution till kliniker och sjukhus får vi en betydelsefull partner på plats i Israel”, säger Erik Sundquist, VD för Peptonic Medical. 

Avtalet sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning, och testet kommer att säljas under Savyons eget varumärke. En första beställning har redan lagts och levereras under fjärde kvartalet i år.

Savyon Diagnostics har i mer än 35 år utvecklat, tillverkat och marknadsfört diagnostiska tester och system av hög kvalitet för upptäckt av infektionssjukdomar genom ett världsomspännande nätverk av över 80 distributörer.

Om Peptonic Medical AB

Peptonic är ett svenskt innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning, utveckling och försäljning av medicinska behandlingar och livsstilsprodukter inom området kvinnohälsa. Peptonic har delat upp sin verksamhet i två affärsområden; Medical Consumer och Lifestyle Consumer. Affärsområdet Medical Consumer är baserat på kliniskt bevisad intim egenvård och utgör bolagets huvudfokus och säljs under varumärket VagiVital®. Affärsområdet Lifestyle Consumer består av livsstilsprodukter med huvudfokus på hållbara menstruationsprodukter och säljs under varumärket Lunette®. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm.

Erik Sundquist, VD

Telefon: + 46 722 49 90 43

E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se