Peptonic tecknar distributionsavtal med German Medical Supplies gällande Förenade Arabemiraten

Peptonic Medical (publ) informerade idag att bolaget tecknat ett ickeexklusivt avtal med German Medical Supplies för distribution av sitt patenterade fostervattensläckagetest i Förenade Arabemiraten.

Peptonic Medical har i pandemin uppmärksammat en växande trend där människor vill ta ett ökat ansvar för sin egen hälsa med egenvårdsprodukter och samtidigt avlasta sjukvårdssystem världen över. Viktigt är då att dessa egenvårdslösningar är kliniskt bevisade.

Som ett resultat har Peptonic bildat affärsområdet Medical Consumer. Avsikten är att bygga en unik portfölj som möjliggör för kvinnor att diagnostisera, behandla och förebygga vaginala hälsoproblem med kliniskt bevisade egenvårdslösningar. Förvärvet av israeliska CommonSense, specialiserade på vaginala självtester, i slutet av 2021, var ett viktigt steg.

Det nybildade affärsområdet växer snabbt. Affärsområdet attraherar partners och idag meddelade Peptonic att man tecknat avtal med German Medical Supplies för distribution och marknadsbearbetning av Peptonics patenterade självtest för att identifiera fostervattenläckage. Avtalet är ickeexklusivt och gäller Förenade Arabemiraten. Produkten kommer att säljas under German Medical Supplies eget varumärke Amnitec PlusTM.

German Medical Supplies importerar och distribuerar högkvalitativa medicintekniska produkter i Förenade Arabemiraten. Peptonics självtest för att identifiera fostervattenläckage under graviditeter läggs nu till portföljen, produkten har registrerats hos Förenade Arabemiratens motsvarighet till Läkemedelsverket och kommer att lanseras under hösten.

Erik Sundquist, VD
Telefon: + 46 722 49 90 43
erik.sundquist@peptonicmedical.se


Om Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt nystartat företag inom medicinteknik, dedikerat till att forska och utveckla banbrytande produkter inom kvinnohälsoområdet och förbättra tillgången till dessa produkter på en global skala.

Företaget grundades 2009 och producerar nu sitt eget utbud av intima hälso- och välmåendeprodukter under varumärket Vagivital och är även moderbolag till Lune Group Oy Ltd och Peptonic Medical Israel Ltd. Gruppen är hem för ett holistiskt utbud av produkter som har hög tillförlitlighet hos experter och är älskade av kunder. Peptonic Medicals aktie handlas på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com) i Stockholm sedan 2014.