Peptonic Medicals dotterbolag lanserar återanvändbar och miljövänlig tygbinda

Lune Group Oy Ltd., (’Lune’) som ägs av Peptonic Medical AB och som är mest känt för Lunette®  Menskoppar lanserar återanvändbara tygbindor. Liksom menskopparna tillverkas de nya tygbindorna i Finland. 

Pionjären inom finländsk femtech, menskoppstillverkaren Lune Group Oy Ltd., utökar sitt produktsortiment med en återanvändningsbar tygbinda. Bindorna är hudvänliga och lämpar sig för användning under menstruation, lindrig inkontinens eller som ett tilläggsskydd tillsammans med Lunette® menskoppar. Lanseringen sker först via Lunettes on-line butiker globalt. Detta för att samla erfarenheter från användare innan tygbindorna lanseras via återförsäljare och grossister.

– Genom att bredda vårt produktsortiment kan vi erbjuda hållbara, ansvarsfulla och tillförlitliga alternativ till allt fler konsumenter. Även inom mensprodukter är hållbarhetstänk och minskad användning av engångsprodukter en viktig och växande trend över hela världen. Utgångspunkten för vår produktutveckling har varit att produkten ska lämpa sig för olika situationer och olika kroppar. Vi vill att också de som föredrar bindor skall få möjligheten att välja en hållbar och nordisk Lunette-produkt, konstaterar Peptonics dotterbolagschef och grundare av Lunette® Heli Kurjanen.

Tygbindorna består av tre olika tyg: hudvänlig ekologisk bomull, bambuviskos med hög uppsugningsförmåga och polyester som inte släpper igenom fukt. Alla tyger är Ökö-Tex -certifierade. Bomullen i tygbindorna har dessutom ett s.k. SKAL-certifikat. De hållbara och säkra tygbindorna erbjuder ett bekvämt och miljövänligt alternativ till engångsmaterial. 

Ansiktet utåt för lanseringen är influencern Maiju Voutilainen som brinner för hållbarhetsfrågor.

– Det är fantastiskt att få vara en del av en så viktig sak. I den här produkten kombineras flera för mig viktiga värderingar, allt från minskad användning av engångsprodukter till närproducerade produkter, säger Voutilainen.

– Ett paket Lunette tygbindor håller i flera år om de används och vårdas rätt. En återanvändbar binda är ett miljövänligt ,men också ett ekonomiskt alternativ, säger Heli Kurjanen. 

Lunette® tygbindor kan initialt köpas i Lunettes webbshop (www.lunette.com).

(Lune informerade om lanseringen genom ett pressmeddelande den 24/11 i Finland)

Ytterligare information:
Johan Inborr, VD
Mobil: +46 70-885 38 93
E-post: johan.inborr@peptonicmedical.se

Mira Mäkelä, marknadsansvarig för Finland, Lune Group Oy Ltd, 
Mobil: +358 50 321 8306, 
E-post: mira.makela@lunette.fi

Intervjuer:
Heli Kurjanen, verkställande direktör, Lune Group Oy Ltd, 
Mobil : +358 50 355 4061, 
E-post: heli.kurjanen@lunette.fi


Om Peptonic Medical och Lune Group Oy Ltd.

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning kring och utveckling av läkemedel och medicintekniska produkter inom området kvinnohälsa. Vår vision är att erbjuda säkra och effektiva behandlingar för kvinnospecifika sjukdomar och medicinska tillstånd. Peptonic Medical lanserade VagiVital® i juli 2018. Detta är en hormonfri produkt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet. 

I bolagets utvecklingsprogram finns även Vagitocin® – en produkt som innehåller oxytocin för behandling av vaginal atrofi. Utvecklingen av Vagitocin® har lagts på is i väntan på ny information avseende oxytocinets verkningsmekanism i denna indikation. 

Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.se,  kortkod: PMED) i Stockholm.

Sedan augusti 2020 ingår Lune Group Oy Ltd. som ett helägt dotterbolag i Peptonic Medical -koncernen.  Lune Group Oy Ltd. är ett företag grundat av Heli Kurjanen år 2005. Företagets affärsidé är att leda en lättsam mensrevolution i en positiv anda. Bolaget har genom att fokusera på hållbar utveckling, miljöfrågor och främjande av sexualhälsa utvecklats till att gå i täten för menskoppsföretagen. Lunetteâ menskoppar är ett alternativ till engångsmensskydd och håller i flera år. Företaget har återförsäljare i 50 länder och säljer via sin webbshop Lunette-produkter till över 100 länder. Lune Group har i USA dotterbolaget Lune North America Inc. Lunetteâmenskoppar är designade, tillverkade och förpackade i Finland. Mer information om Lunetteâ får du genom att besöka https://se.lunette.com/.