Erik Sundquist utsedd till ny VD i Peptonic Medical AB

Styrelsen för Peptonic Medical AB (publ) (”Peptonic” eller ”företaget”) meddelar idag att Erik Sundquist tillträder som VD efter Johan Inborr.

Erik Sundquist kommer från dagens datum att ta över VD rollen för Peptonic Medical. Erik har en dokumenterad historia av framgångsrika kommersialiseringsroller inom medtech internationellt för bland annat Q-med i Asien inom området kvinnohälsa. Erik har jobbat inom Peptonic som konsult sedan 2017 och tillträder nu som VD för att kunna utveckla försäljningen globalt. Han känner bolaget väl. 

– Vi är mycket glada att få välkomna Erik Sundquist som VD i Peptonic Medical för att leda våra kommersialiseringsaktiviteter i USA och Asien för att bidra till en fortsatt snabb tillväxt i vårt företag, säger Hans von Celsing, ordförande för Peptonic.

Erik Sundquist efterträder Johan Inborr som lämnar sin anställning för Peptonic Medical för att övergå till en konsultativ roll. Johan Inborr kommer att vara kvar i bolagsgruppen för att fortsätta stödja utvecklingen för bolaget.

– Johan Inborrs kompetens och erfarenhet är mycket viktigt för bolaget och vi är glada att vi tillsammans kan fortsätta utveckla bolaget, säger Hans von Celsing. 

För mer information, kontakta:
Marianne Ostlund
Mobil: +46 70 510 10 34
E-post: marianne.ostlund@effektivamedia.se

Erik Sundquist, VD Peptonic Medical AB
Mobil: +46 72 249 90 43
E-post: erik.sundquist@peptonicmedical.se

Denna information är sådan som PEPTONIC Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-04-14 16:30 CET.


Om Peptonic Medical AB

Peptonic Medical AB (publ) är ett innovativt biomedicinskt företag som bedriver forskning kring och utveckling av läkemedel och medicintekniska produkter inom området kvinnohälsa. Vår vision är att erbjuda säkra och effektiva behandlingar för kvinnospecifika sjukdomar och medicinska tillstånd. Peptonic Medical lanserade VagiVital® i juli 2018. Detta är en hormonfri produkt för behandling av vaginal atrofi och vaginal torrhet. I bolagets utvecklingsprogram finns även Vagitocin® – en produkt som innehåller oxytocin för behandling av vaginal atrofi. Utvecklingen av Vagitocin® har lagts på is i väntan på ny information avseende oxytocinets verkningsmekanism i denna indikation. Bolaget grundades 2009 och aktien handlas sedan 2014 på Spotlight (www.spotlightstockmarket.com,  kortkod: PMED) i Stockholm.

Sedan augusti 2020 ingår Lune Group Oy Ltd. som ett helägt dotterbolag i Peptonic Medical -koncernen.  Lune Group Oy Ltd. är ett företag grundat av Heli Kurjanen år 2005. Företagets affärsidé är att leda en lättsam mensrevolution i en positiv anda. Bolaget har genom att fokusera på hållbar utveckling, miljöfrågor och främjande av sexualhälsa utvecklats till att gå i täten för menskoppsföretagen. Lunette® menskoppar är ett alternativ till engångsmensskydd och håller i flera år. Företaget har återförsäljare i 50 länder och säljer via sin webbshop Lunette-produkter till över 100 länder. Lune Group har i USA dotterbolaget Lune North America Inc. Lunette® menskoppar är designade, tillverkade och förpackade i Finland. Mer information om Lunette® får du genom att besöka https://se.lunette.com.